Rekonstrukce zastřešení haly žst. Praha hl.n. – 3. etapa se blíží ke konci

Po čtvrt roce navštívíme halu pražského hlavního nádraží, abychom se potěšili pohledem na zdárně pokračující rekonstrukci zastřešení. Třetí etapa přinesla změnu nejvíce viditelnou, tedy výměnu světlíků, a protože jižní část východní poloviny druhé haly je již dokončená, můžeme si již dobře představit, jak bude hala vypadat po úplném dokončení.

Podrobnější informace naleznete v úvodním článku.

Rekapitulace:

První etapa se zaměřila na renovaci sloupů na třetím nástupišti (řada B). Během druhé etapy byly ošetřeny zbývající sloupy druhé haly (na čtvrtém nástupišti, řada C) a oproti původnímu projektu byla zahrnuta i podélná fasáda nad čtvrtým nástupištěm (původně etapa 4).

Současný stav:

Třetí etapa se věnuje východní polovině druhé haly a v zásadě tak řeší tu část, kde výškově skončila předchozí etapa (tedy sloupy v úrovni TV). Jedná se zejména o vlnitý plech a světlíky. Jižní část (tedy čtvrtina haly) je již dokončená (včetně příslušné části čela haly), lešení odstraněno a jižní polovina kolejí 9+14 již slouží provozu. Nyní probíhají práce na severní části druhé haly.

Obdobně jako ta druhá, i třetí etapa si „dopřála přídavek“ v podobě severního čela druhé haly (původně etapa 7). Čelo bude rekonstruováno v celé ploše najednou (oproti jižnímu čelu, kde byla doposud modernizována jen východní polovina hned zpočátku etapy). To je příčinou uzavření severní poloviny obou nástupišť druhé haly (3+4) a výluky všech tří kolejí v této části (9+12+14, navíc ještě kolej 20).

Co nás čeká?

V rámci této etapy zbývá dokončit výměnu světlíků a plechu v severní části východní poloviny druhé haly a opravu severního čela haly. V další etapě budou následovat práce nad západní polovinou druhé haly a zbytek jižního čela. Tím bude druhá hala dokončena.

 

 

 

schema-e3k

 

Následuje opět jen velmi stručná fotogalerie:

hlavak-e3-0k

 

Zdroj: Vlastní pozorování.

ODKAZ
Vyšehradské nádraží se (snad) konečně dočká opravy
Upozorni mě
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře