Modernizace trati České Budějovice – Nemanice I, fotodokumentace konečného stavu.

V sobotu jsem spojil příjemné s užitečným a tak jsem po prohlídce úseku Horusice – Veselí nad Lužnicí vyrazil do Českých Budějovic, abych zdokumentoval stav po dokončení stavby „Modernizace České Budějovice – Nemanice I“.

portáž si neklade za cíl zevrubně vás seznámit se změnami oproti původnímu stavu před rekonstrukcí (takové srovnání pro vás připravuje kolega Jakub Svoboda), ale doplňuje sérii předchozích fotogalerií a nabízí těm, kteří stavbu sledovali, ucelený pohled na konečný stav.

Tímto bych chtěl poděkovat Jakubovi za upozornění na zajímavá místa a za informace, které mi pak pomohly při popisu jednotlivých míst.

V orientaci by vám měla opět pomoci mapka s přehledem nejdůležitějších bodů stavby (plná velikost kliknutím):

Přehled situace ČB
Přehled situace ČB

Následuje fotogalerie:

 

 

Upozorni mě
Upozornit na
guest
11 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře
VFP
VFP
9.5.2014 16:01

Opět perfetní reportáž – moc díky – měl jsem tu čest tudy cestovat do Linze loni v červnu – tenkrát to nebylo ještě hotové a dost se přesedalo.

Je fajn, že se daří pomalu to, co bylo v plánu už kdysy před 100 lety. A díky moderní technologii je to snad ještě lepší.

Moc díky za reportáž – těším se na další a přeju hodně sil, času a chuti! 🙂

Koudy
23.10.2013 21:04

Martine, moc pěkné, a ta mapka je skvělá! Jen jedna faktická – elektrizace dvořišťské byla dávno před pracemi „na optimalizaci“ v rámci koridoru. V rámci koridoru se pak měnil svršek v mezistaničních úsecích, kde nebyl měněn dříve, budovaly PHS apod.

PS: Snad brzo sepíšu to Veselí.

BmbČ
Reakce na  Martin Flohr
1.11.2013 20:42

Na jižním zhlaví došlo k velkému třesku naposledy v roce 1992, kdy bylo přestavěno a do provozu uvedeny elektromotorické přestavníky namísto drátovodů. V roce 2002 (24.5.) bylo zhlaví zapojeno do ESA11. Jiné větší práce prováděny nebyly.

BmbČ
23.10.2013 20:37

Martine, oceňuji, že jste, ač nebudějčák, popsal trasu a stavby velmi přesně, což nebývá u autorů, kteří v místě nežijí nebo jej nenavštěvují často, obvyklé. Trasu jsem jako budějčák několikrát prošel, takže vím, co obnáší takovou fotoreportáž pořídit. Povedla se, paráda, díky.

davies
davies
23.10.2013 11:41

Vřelé díky za skvělou, odborně erudovanou, pro nás laiky polopatistickou a navíc velmi vtipnou fotoreportáž! Mapka, fotky i skvělé komentáře, navíc přehledně zasazené do terénu – DÍKY!!!! Díky i Mirkkovi za tento projekt – kéž by takto vypadaly oficiální stránky stavby….

mirekk
23.10.2013 09:23

Ty mapky ať už v tomto, anebo v příspěvcích z Holešovic jsou prostě SUPER.
Děkuju za ně i za skvělé reportáže s poutavými, přesnými i vtipnými komentáři