Rychlík ujel 47km za 6 hodin

V pátek 13. 12 cca 1 km před stanicí Luleč ve 20.08 hodin srazil rychlík jedoucí ze Šumperku do Brna osobu – ženu bez dokladů, kterou na místě usmrtil. Nehoda se stala v místě, které je ze zákona veřejnosti nepřístupné (širá trať). Provoz na trati Brno-Vyškov byl na tři hodiny zastaven.
Po vyšetření události na místě se rychlík rozjel směrem k Brnu, 4 kilometry před cílovou stanicí srazil ve 22.55 hodin dalšího člověka – muže, rovněž bez dokladů (bylo to 500 metrů za zastávkou Brno-Černovice). Opět se jednalo veřejnosti nepřístupné místo a stejně jako v předchozím případě žádná škoda na vlaku ani na trati nevznikla.
Do své cílové stanice Brno hl. n. dorazil rychlík č. 936 se zpožděním 329 minut, tzn. místo ve 20.38 ve 2.07 hodin, trati Vyškov na Moravě (odjezd ve 20.01 hodin) – Brno hl. n., což je 42 km (podle jízdního řádu 45), jel v pátek 13. prosince tento vlak více než 6 hodin, tedy průměrnou rychlostí 7 km/h.

Od začátku roku Drážní inspekce eviduje celkem 235 střetů vlaku s osobou, což je o 22 méně než za stejné období minulého roku. Rovněž klesl počet zraněných, kterých je prozatím 46, tedy o 19 méně než v roce 2012. Oproti předchozím dvěma ukazatelům počet usmrcených v letošním roce vzrostl, a to o dva na 192 (2012 – 190).

Veřejnosti přístupná místa

 

Zdroj: Drážní inspekce

ODKAZ
Stavba mostu u Červené nad Vltavou zdárně pokračuje
Upozorni mě
Upozornit na
guest
2 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře
Martin Flohr
Autor
16.12.2013 00:31

Jenže to by se mohlo opakovat den co den kolem do kola a ovce tam stejně znova a znova polezou. Můžete jim stavět podchody, výtahy, varovné cedule, všechno marné. Darwin funguje. A je to prostě jen a jen o obyčejné lidské lenosti.

Já pracovat na DI ČR, tak bych se vykašlal na ty směšné malůvky s textem „tytyty, nelez do kolejí, nebo se bude pan nádražák zlobit“. Použil bych reálné snímky ze smrťáků v důsledku sražení vlakem, pěkně detailní, nechutné a pohoršující. Se stručným vysvětlením, že každý druhý den si někdo stejný jako oni myslí, že se mu nemůže nic stát a každý druhý den se ukáže, že se dotyčný mýlil. „Franta V. si myslel, že to ještě stihne. Nestihl. Jeho tříletá dcerka už tátu nikdy neuvidí“. Tohle, snad jedině tohle by mohlo fungovat.

mirekk
Reakce na  Martin Flohr
18.12.2013 13:00

Nad tímto řešením jsem kdysi uvažoval. Odpůrci mi řekli, že by někoho přejel vlak až by to viděl a pob..l se v kolejích. No a co?
Kdyby tam nelez, tak to neviděl, ne?