Postup prací Bystřice-Benešov – II

Přestavba železničního mostu u Jírovic (Autor: mirekk, www.4koridor.cz)

Na tento úsek trati jsme se naposled podívali v listopadu loňského roku. Věnovali jsme se začátku přestavby Votic a tuto část stavby jsme poněkud zanedbali. A je na co se dívat, změnilo se hodně a stavba značně postoupila dopředu.

Dnes jsem využil pěkného počasí a pořídil dost fotek pro ilustraci stavu. Stejnou trasu jsem prošel již 20.3., takže některé fotografie jsou z toho dne.

V Bystřici pokračuje sanace propusti mezi rybníky za St.2, je dokončena rekonstrukce silničního mostu u Benziny pod budoucí 2.kolejí. Od mostu až k přestavovanému mostu u Jírovic je uválcovaná vrstva štěrkodrti a na ní navezena a částečně srovnaná a uválcovaná vrstva stabilizované směsi (štěrkodrť promíchaná s vápnem). Je téměř dokončena zárubní zeď u strážního domku u Mokré Lhoty.

Pár desítek metrů za bystřickou předvěstí Př.S je před dokončením nová propust pod tratí, která nahradila stávající podjezd na stejném místě. Do fotogalerie jsem zařadil snímky dnešní a ty, které jsem pořídil 20.3. Na těch starších je vidět původní podoba podjezdu.

Je hotové odvodnění zářezu až ke snesenému mostu u Jírovic, v oblouku před ním se dokončuje další zárubní zeď. Pravý mostní pilíř u Jírovic již stojí, na levém i pravém jsou nyní připravovány armatury pro betonáž koruny pod mostovku. Ještě kousek za most pokračuje hotová podkladní vrstva stabilizované pláně, dál, k bývalému Hr.Jírovice je budováno odvodnění po pravé straně trati. Za objektem hradla (ve fotogalerii se koukneme i na odvrácenou stranu domu hrůzy) po levé straně je odbagrován zářez až k mostu v Černém lese, zčásti jsou tady základy pro zárubní gabionovou zeď, v části je zeď stavěna.

Most v Černém lese bude v nejbližších dnech uzavřen a začne jeho demolice. Nahradí jej most nový. Za mostem po levé straně je rozšiřován zářez, je prováděno zpevnění svahu zavrtáváním ocelových tyčí. Před drážním domkem u silničního nadjezdu obchvatu Benešova je hotové odvodnění, od domku k měnírně je vpravo postavena zárubní zeď. Současně také v tomto úseku je již navezena podkladní vrstva štěrkodrti.

ODKAZ
Ohlédnutí za Parním festivalem 2023

Fotogalerii jsem udělal poměrně rozsáhlou, tak, aby obsáhla celý úsek a jednotlivé stavby na něm.
Opět připomínám, že odkazy na Mapy.cz ukazují místo, odkud byl snímek pořízen, nikoliv polohu fotografovaného objektu

FOTOGALERIE
FOTOGALERIE


Upozorni mě
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře