Rokycany – Plzeň 22.5.2014

pohled od Plzně

Ve čtvrtek 22. 5. 2014 jsme se byli opět podívat, jak pokročila stavba „Modernizace železniční trati Rokycany-Plzeň“. Reportáže z předchozích návštěv doplním časem, celý balík fotek je možné shlédnout v galerii na ttnz.cz.

I tentokrát jsme vyrazili pěšky z Rokycan a klopýtali po pražcích, štěrku, příkopech a polích až za zastávku Ejpovice, kde se trať bude odklánět od stávající trasy, k tunelům… Využili jsme nabídky svezení a nezáživnou cestu do stoupání k portálům proseděli v autě.

V celém úseku od Rokycan k Ejpovicím je vidět vysoká rozpracovanost a pracovní nasazení. Vždyť už za deset dní se z Rokycan rozjede pokládka pražců pokladačem Robel (foto a video z předchozích akcí), aby mohla být koncem června nová kolej zprovozněna. Na třech úsecích zůstala původní kolejová pole z důvodu posunu osy směrem do druhé koleje. Většina propustků je postavena nově, jen pár bylo vestavěno do původních. Nové jsou i podchody v Klabavě a Ejpovicích, také sloupy TV už jsou na svých místech.

U silnice z Kyšic do Dýšiny je jáma s přeložkou vodovodu. Na ní navazuje další jáma pro budoucí most přes trať, bude níž, než stávající terén.

V místě portálů je navrtáno spousty pilotů a začíná se s odtěžováním jámy. Hned vedle vyrůstá městečko Metrostavu.

A nyní už obrazem…

 

Rokycany – Klabava

Rokycany - Klabava 22.5.2014

 

 

Klabava – Ejpovice

Klabava - Ejpovice 22.5.2014

 

Ejpovice

Ejpovice 22.5.2014

k portálu…

Ejpovice - Plzeň 22.5.2014

 

ODKAZ
Karlštejn - Beroun: zastávka Srbsko v novém
Upozorni mě
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře