Optimalizace úseku Odb.Mirošovice – Strančice

Již před více než měsícem, 23.června v 8:30, začala dlouhodobá výluka 2.traťové koleje mezi dočasnou odbočkou Mirošovice a Strančicemi. Výluka skončí 20.srpna a naváže na ní výluka 1.TK v témže úseku. Pro motoristy tato výluka znamená úplné uzavření přejezdu v Mnichovicích a nutnost objízdné trasy přes Božkov.

Přejezd byl pro motorová vozidla otevřen jen na několik dní z důvodu výkopových prací pod božkovským podjezdem, který také prochází náročnou rekonstrukcí, stejně jako všechny mostní objekty na stavbě IV.železničního koridoru.

Definitivně je také již rozhodnuto, že v Mnichovicích zůstane úrovňový přejezd a nebude vystavěn nový podjezd, jak jem před časem informoval v převzatém článku<.

Na zastávce Mnichovice bude nové nástupiště o délce 200 metrů, je o poznání výš než původní a tím pádem i výš než je podlaha budovy s pokladnou. Nástupiště začíná, stejně jako původní, na vysokém náspu nad podchodem a končí u přejezdu. Původní nástupiště pokračovalo až za přejezd, stávalo se tedy, že vlak zastavil přes přejezd a cestující vystupovali mimo zvýšené nástupiště do přejezdu.

Samozřejmě jsou intenzivně budovány protihlukové stěny, odvodnění drážního tělesa, kabelové trasy a nové trakční vedení.

Představu, jak stavba pokračuje, si udělejte ve fotogalerii, kdo si nedokáže představit, jak trať vypadala před začátkem stavby je tu starší galerie

FOTOGALERIE21.-24.7.2009
fotogalerie

Upozorni mě
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře