Praha Hostivař – stav k 8.9.2014

Je to sice teprve týden, co jsme se na stavbu do Hostivaře podívali, ale chtěl jsem vidět, co se za tu dobu změnilo.

Především jsou částečně sneseny sudé koleje – 4.,6. a 8. včetně troleje. Podél ulice Dolnoměcholupská je osazováno pažení pro stavbu východu z podchodu (k hostivařským ateliérům).

Most přes Průmyslovou má obnaženou a očištěnou mostovku, pod mostem probíhá příprava pro zvednutí nosníků – ulice má v každém směru uzavřen jeden jízdní pruh, staví se zde lešení a na chodnících jsou připravené „polštáře“ pro umístění podpěrné konstrukce, na kterou budou vyzvednuty nosníky po dobu rekonstrukce pilířů. Více o rekonstrukci mostu najdete v předchozím článku.

Připomínám také, že ulice Průmyslová bude v podjezdu úplně uzavřena od 11.9. (4:30 hod.) do odpoledních hodin 14.9. (podrobnější informace o uzavírce a postupu rekonstrukce mostu najdete na webu stavby zde>>)

Za mostem vpravo, od Sokola Hostivař je přripravovaná příjezdová komunikace pro těžkou techniku k mostu. Muselo být vykáceno několik javorů, je zasypávána a hutněna šachta odvodnění, odbagrováván svah.

Na protější straně, za výpravní budovou, zmizela patrová zděná budova a několik dělníků zručně rozebírá dřevěné skladiště. Pod lávkou pokračuje kácení náletových dřevin.

To je ve stručnosti pro dnešek vše. Bližší přehled asi získáte z fotogalerie.

Fotogalerie z 8.9.2014
hosti-2014-09-08

 

 

ODKAZ
Stavební práce na Jižní spojce začnou s prázdninami. Správa železnic získala další peníze z CEF
Upozorni mě
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře