Oslavy stodvacetin sedlčanské lokálky slovem a obrazem

Zlíchovská 213.902 dne 27.9.2014 v Sedlčanech

Ačkoliv to původně vypadalo, že se letos žádné oslavy kulatého jubilea místní dráhy díky nedostatku finančních prostředků konat nebudou (o čem to svědčí ponechávám na čtenářích), přesto se je nakonec podařilo uskutečnit a to díky vstřícnosti firmy „Uhlí – písky Čert“ jakožto hlavního sponzora.120 let plakat (2)

Běžně se takové oslavy připravují dlouhé měsíce dopředu, vzhledem k výše popsaným problémům s financováním je obdivuhodné, co se organizátorům v zrychleném tempu povedlo a za to jim patří díky.

Oslavy se tedy povedly, nakonec i to počasí se během sobotního dopoledne 27.září 2014 umoudřilo a dopřálo všem účastníkům téměř azurového nebe.

Budeme tedy doufat, že se za pět let opět sejdeme a stopětadvacetiny oslavíme s plnou parádou s „kafemlejnkem“ a „hurvínkem“ , tedy s vozidly, které zde jezdily a s jízdami v celé délce trati, tak jak tomu bylo při stoletém výročí v roce 1994 (takže možná přijede zas ministr 🙂 ).

Stopou dějin Sedlčanky

Kopie - knihaKniha autorů Jiřího Urbana a Martina Navrátila je velmi zdařilým průvodcem dějinami místní dráhy. Je za ní vidět opravdu kus poctivé práce a roky strávené v archivech.

V knize je v podstatě vše důležité popsáno. Některé události by si sice zasloužily (názor autora příspěvku) podrobnější popis, ale vzhledem k rozsahu a ceně publikace (na oslavách 150 Kč) je to dostatečné a srozumitelné pro běžného čtenáře.

Do knihy se zadařilo i sehnat unikátní, dosud nepublikované snímky a věřme, že díky novým webovým stránkám o místní lokálce, založenými jedním z autorů, budou další fotografie a pohlednice jen přibývat.

Přejme tedy publikaci kompletní rozebrání nákladu (vydáno bylo 1000 ks).

 

Fotogalerie z oslav

120-let-sedlcanky

 

Zdroje: vlastní, denik.cz, sedlcanka.netstranky.cz/

ODKAZ
Na kole či pěšky ve stopě císařské dráhy II.
Upozorni mě
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře