Porucha optického kabelu Mirošovice – Strančice

Dne 27.6.2009 ve 12.40 hod. byl pohotovosti SSZT Praha západ nahlášena porucha dálkového ovládání odb. Mirošovice. Po příjezdu pohotovosti na místo byla zjištěna porucha optického kabelu mezi RM provizorní odbočky Mirošovice a DK Strančice.

V 16.45 téhož dne bylo ovládání přepnuto na zbývající dvě optická vlákna a dálkové ovládání bylo obnoveno. Po dobu výpadku byla odb. Mirošovice obsazena výpravčím. Pochůzkou bylo zjištěno, že kabelová trasa není stavbou zabezpečena proti poškození, kabely se volně povalují v prostoru kolejiště, mnohdy na hraně prováděných výkopových prací v místě 2. traťové koleje.
Tento stav je nejen nežádoucí ale i nebezpečný. Kabely musí být mechanicky upevněny k patě 1. traťové koleje tak, aby se volně nepovalovaly v místech, kde se pracuje!
Servisem kabelových sítí ČD-Telematika a.s. byla porucha zaměřena v místě přejezdu v Mnichovicích, kde je kabel mechanicky narušen rozježděním.
Poškození kabelů rozježděním v tomto místě bylo zjištěno již v pátek dne 26.6.2009 v poledních hodinách a koordinátor stavby byl o tomto telefonicky informován a a upozorněn na nutnost nápravy.
Téměř na stejném místě byl tento kabel opravován již 24.června, jak oprava probíhá se můžete podívat ve fotogalerii
[nggallery id=3]

ODKAZ
Ohlédnutí za Parním festivalem 2023
Upozorni mě
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře