Optimalizace úseku Senohraby-Odb.Mirošovice III.

17.dubna začala v nepřetržité výluce optimalizace 2.traťové koleje Senohraby – Odbočka Mirošovice. Protože poslední fotky z tohoto úseku byly pořízeny a zařazeny do galerie 5.dubna, ještě před zahájením prací, vypravil jsem se dnes udělat pár aktuálních fotek. Zklamalo počasí, celou cestu mi hustě pršelo, ale i tak jsem něco nafotil.

Začneme tedy za žst.Senohraby: dnes je již položena nová kolej od výhybky č.6 až k rekonstruovanému nadjezdu přes silnici spojující Mirošovice s Mnichovicemi. Dál je jen připravená místy uválcovaná pláň, na ní se bude navážen štěrk. Na zastávce Mirošovice je budována protihluková stěna, podchod pod oběma traťovými kolejemi dostává již své budoucí tvary.

Cestující asi nevěří svým očím a jistě si málokterý z nich koupí jízdenku, protože dostat se k pokladně vyžaduje akrobatické umění. Příchod od bývalého kamenného podchodu je díky stojícímu jeřábu a uzavřenému podchodu nemožný a od nástupiště ve směru na Benešov je nutné sejít do kolejiště, vrávorat po nezpevněném štěrku a blátem. Pěkná vizitka dodavatele.

Dál se dostáváme ke kompletně rekonstruovanému bývalému kamennému podchodu a k mostu přes dálnici D1. Momentálně je uzavřen dálniční směr na Prahu. Kousíček za mostem vpravo opět roste mohutná protihluková stěna. Po několika stovkách metrů je další propustek a pod bývalým hradlem Mirošovice i v dešti probíhá betonáž dalšího podjezdu. Ještě před ním však bude opět, jak jinak, protihluková stěna. Nejbližší obyvatel žije asi 800 metrů pod ní.

A to jsme již v hlubokém lese, kde, jak jinak, bude další stěna, chránící zvěř okolních lesů před hlukem a nástrahami železného oře. U této fotky je vpravo dole odkaz na mapu, na níž je vyznačena pozice místa pořízení fotografie. Posuďte sami nutnost zdi.

Dál je již jen Odbočka Mirošovice, před výhybkou č.1 optimalizace zatím končí. A za odbočkou směrem k zastávce Mnichovice je vpravo……….ZEĎ

Na závěr jen připomenu, že práce mají být podle harmonogramu dokončeny a úsek ze Senohrab na Odbočku Mirošovice zprovozněn 18.6.2009.

Následovat bude optimalizace 2.TK z Odbočky do Strančic.

Fotogalerie
Fotogalerie

Upozorni mě
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře