Státnická návštěva benešovského nádraží

Arcivévoda s hraběnkou Chotkovou (prvomájové oslavy 2009)
Arcivévoda s hraběnkou Chotkovou (prvomájové oslavy 2009)

Dnes v 11 hodin benešovské nádraží zažilo dlouho neviděnou slávu. Svou návštěvou, cestou na náměstí a do pivoraru, jej poctil návštěvou následník trůnu, arcivévoda František Ferdinand d´Este.

Kočár s arcivévodou a jeho rodinou přijel od Konopiště přes železniční most, před vestibulem nádraží vyhrávala hudba, nastoupena byla garda.

Po krátké prohlídce rekonstruovaného vestibulu Jeho Milost na peróně přivítal přednosta stanice Karel Červenka. Poté arcivévoda s doprovodem absolvoval inspekci nádraží, včetně obhlídky veřejných WC a odebral se před arcivévodský salonek. Na peroně slavnostně povýšil do hodnosti nadporučíka jednoho z gardistů. Poté se s přednostou odebral do svého salonku, kde několik desítek minut diskutovali o státnických záležitostech.

U 1.nástupiště si zatím davy lidí mohly prohlédnout útroby salónního vozu a děti posedět na promítání filmu v Kinematovlaku.

Jeho Milost arcivévoda poté nastoupil do kočáru a v doprovodu hudby a gardy odjel na slavnosti na benešovské náměstí.

Vestibul a osobní pokladny v současnosti procházejí náročnou rekonstrukcí. O tom si můžete přečíst v jiném článku. Celá rekonstrukce a tím i otevření pro veřejnost bude skončena asi za dva týdny. Původní předpoklad byl dnes, ale nakonec bylo rozhodnuto, že se termín posune, aby nebylo nutné sebemenší dodělávky realizovat za plného provozu. Dle mého názoru je to rozumné rozhodnutí.

FOTOGALERIE

ODKAZ
O (zničených) mostech českovelenického nádraží
Upozorni mě
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře