V Praze-Hostivaři skončila další etapa přestavby železniční stanice

 

V Praze-Hostivaři včera (2.12.2015) skončila další část přestavby železniční stanice v rámci výstavby 4.železničního koridoru. Ukončení výluky bylo dvakrát odloženo a první vlak přijel k novému 2.nástupišti v 17:03.

Web hostivar.eu k ukončení výluky uvádí:

2.prosince v 16.50 hod. byl zahájen provoz kolejí č.2 a 6 a současně se pro cestující otevřelo i nové nástupiště č.2. Tím je provoz z Benešova do Prahy hl.n. veden přes žst. Hostivař po dokončené dvoukolejné trati. Na nástupišti jsou koleje značeny zatím provizorně, číslování ve směru od odbavovací budovy koleje č.3 a 5. Zprovoznění informačního systému a kusé koleje č.4 plánujeme na 17.12.

O tom, jak bude stavba pokračovat v příštím roce připravujeme samostatný příspěvek.

Stanici Hostivař jsem dnes prošel a fotografie najdete níže ve fotogaleriích. Mrzí mě jedna věc: již před začátkem stavby jsem nafotil z lávky pro pěší stanici na obě strany s tím, že po této etapě a potom po ukončení stavby pořídím ze stejných míst fotografie, které zveřejním pomocí pluginu pro překrývání (znáte již z minulosti) a které se budou tím pádem přesně překrývat. Bohužel jsem tehdy ještě netušil, že na lávku budou osazeny zábrany proti dotyku v podobě, v jaké dnes jsou. V galerii tedy najdete fotky před stavbou a dnes, jen nejsou překrývatelné.

Srovnávací fotografie z lávky
Praha-Hostivař 3.12.2015 (1)
Fotogalerie z 3.12.2015

Praha-Hostivař 3.12.2015 (2)

 

ODKAZ
Vysokorychlostní trať mezi pražskými Vršovicemi a Běchovicemi má projektanta
Upozorni mě
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře