Z Votic do Olbramovic jezdíme tunely

Tak jsme se dočkali. Historický milník tratě z Budějovic do Prahy se datuje k 25.listopadu 2011, kdy v 16:09, po projetí Votického a Olbramovického tunelu, vyjel vlak Os 8272 z Olbramovického tunelu. Vlak měl asi 15 minut zpoždění, z Votic do Olbramovic byla jeho rychlost z bezpečnostních důvodů snížena na 10 km/h.
Dalším vlakem byl po několika minutách R 647 z Prahy do Budějovic. Výpravčí také vyzkoušel první „ostrý“ posun, kdy k nástupišti přistavil motorový vlak jedoucí do Sedlčan.


V předchozím článku jsme si řekli, že Votice a Olbramovice se po dopravní stránce staly jedinou stanicí, bylo aktivováno nové zabezpečovací zařízení ESA11. Po celý den bylo zařízení zkoušeno jízdami MUV z Heřmaniček do Tomic. Výpravčí si zvykají na obsluhu nejen zabezpečovacího zařízení, ale i nového informačního systému. Obsluhu všech systémů výpravčí provádí z nové dopravní kanceláře umístěné v technologické budově, takže jej již nehledejte ve staré.

Chtěl bych cestující upozornit na skutečnost, že je zakázaný příchod na původní nástupiště u staniční budovy. Po zakoupení jízdenky se musí vrátit zpět na ulici, projít podél obou budov a přejít po provizorním přechodu na nové nástupiště. Celá trasa je dobře značena a vymezena zábranami.

V Olbramovicích nyní bude probíhat rekonstrukce „sudé kolejové skupiny“, to znamená těch blíž ke staniční budově.

________________

Několik snímků z nového úseku a příjezdu prvního vlaku jsem zařadil do galerie. Jelikož v tu dobu byla značná tma, kvalita tomu odpovídá. Stejně tak kvalita krátkého videa. Video z jízdy zkušebního vlaku z Votic do Olbramovic natočil a zpracovává MirKo, jakmile bude hotové, dám vědět.

A ještě dvě videa výjezdu prvního vlaku z Olbramovického tunelu. První natočil MirKo: 


ODKAZ
Na kole či pěšky ve stopě císařské dráhy potřetí a naposledy
Upozorni mě
Upozornit na
guest
4 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře
ferda
ferda
27.11.2011 15:48

Díky za článek, fotky i videa. Už se těším, až si to projedu…

okolojdoucí
okolojdoucí
26.11.2011 14:32

Jen pro upřesnění – v titulcích videa má být podle SEČ správný čas výjezdu vlaku z Olbramovického tunelu v 16.09 hod.

mirekk
Reakce na  okolojdoucí
26.11.2011 14:35

Jejeje, to jsem pako. Všude píšu 16:09 a do titulku dám čas z foťáku a ne z kamery. Omlouvám se, napravím to

okolojdoucí
okolojdoucí
Reakce na  mirekk
26.11.2011 16:15

To znám, to jsou ty změny času ve všech možných přístrojích, které člověk zapomene přestavit.