Mnichovice jsou po opravě jednou z nejhezčích železničních zastávek

Mnichovice, 31. 10. 2011  Tisková zpráva SŽDC

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) dokončila opravy železniční zastávky Mnichovice.

Rekonstrukce železniční zastávky Mnichovice je završením společného úsilí SŽDC, města Mnichovice a akciovou společností České dráhy. Správa budov a bytového hospodářství Správy dopravní cesty Praha na budově zastávky realizovala opravu fasády, v interiérech bylo vybudováno snížení a zateplení stropů, byl renovován dřevěný podhled a vyměněny dveře. Modernizováno bylo rovněž sociální zařízení, které je bezbariérové a cestujícím nabízí komfortní zázemí.

Sousední Hrusice inspirovaly místní architektku Veroniku Třebickou k výzdobě prostor pro cestující obrázky Josefa Lady. V prostoru zastávky se tak můžeme setkat s Mikešem nebo Pašíkem a s dalšími Ladovými postavami, které vyobrazili žáci místní školy v podchodu pod kolejištěm.

O provoz a údržbu sociálního zařízení se bude po dobu 10 let starat město Mnichovice. To na své náklady pořídilo i kamerový systém k zajištění pořádku a bezpečnosti. Do budoucna zbývá ještě dořešit parkování cestujících, kteří na zastávku přijíždějí auty. Parkoviště pro cestující má v plánu ve spolupráci se SŽDC vybudovat Město Mnichovice za přispění evropských dotací.

Fotogalerie k článku zde >>

 

ODKAZ
Na kole či pěšky ve stopě císařské dráhy II.
Upozorni mě
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře