Aktuality DB Deutsche Bahn – Léto 2017

Zrychlení železničního spojení mezi ČR a Německem

Dne 26.8.2017 na setkání v Karlových Varech ministr dopravy Spolkové republiky Německo Alexander Dobrindt dal příslib našemu ministru dopravy Danielu Ťokovi o přesunutí staveb železničních tratí Praha – Drážďany – Berlín a Norimberk – Schwandorf / Mnichov – Řezno – Schwandorf – Furth im Wald – Plzeň – Praha do kategorie „naléhavé potřeby„. Tento čin je velký posun v před, neboť ještě v roce 2016, přes dlouhodobé úsilí politiků České a Bavorské a Saské vlády, Spolkový sněm SRN nezařadil oné stavby do národního „Spolkového plánu dopravních cest 2030“.

Železniční stanice Bayerisch Eisenstein vyhrála cenu „Železniční stanice roku 2017/Bahnhof des Jahres“ v kategorii nejatraktivnější „turistické nádraží“

Železniční stanice Bayerisch Eisenstein je sousedící stanicí stanice Železná Ruda-Alžbětín. Skrze nádražní budovu prochází státní hranice. Jedno stavební křídlo budovy se nachází na území České republiky a druhé v Německu. Nominaci na tuto cenu „Bahnhof des Jahres“ udělili stanici v hlasování samotní cestující DB Deutsche Bahn a následně sedmičlenná odborná porota obdarovala stanici Bayerisch Eisenstein tíženou cenou „Železniční stanice roku 2017/Bahnhof des Jahres„.

ODKAZ
Rozšíření odstavných kapacit železničního uzlu Praha – lokalita Malletova
Upozorni mě
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře