V Poříčanech pokračuje rekonstrukce nástupišť

Poříčany 19.10.2017 | Autor: Karel Havránek, koridory.cz

Po malé odmlce se obrazově vracíme do Poříčan, abychom se podívali, jak pokračuje rekonstrukce nástupišť a prodloužení podchodu.

Na 4. nástupišti byly nástupištní hrany osazeny betonovými prefabrikáty tvaru L. Uvnitř nástupišť byly vybetonovány základy pro osazení sloupů zastřešení nástupišť. Uprostřed nástupiště byla vybetonována výtahová šachta na místě schodiště, které směřovalo k pražskému zhlaví. Dvojité schodiště směřující z původního podchodu tak bylo zrušeno a bylo zachováno pouze schodiště směřující ke kolínskému zhlaví. Druhé nahradila právě výtahová šachta. Pro pohyb cestujících to bude jistě zejména při výstupu z vlaku znamenat chvilkovou „pěší zácpu“ na jediném schodišti do podchodu, ale dle „výpočtů“ je jediné schodiště zcela postačující. Nástupiště následně bylo zasypáno, zhutněno a vydlážděno zámkovou dlažbou s vodícím pásem pro nevidomé. Sloupy krytého nástupiště byly nabarveny šedozelenou barvou, který působí lehce moderněji (ale také decentněji), oproti výraznějšímu modrému původnímu zbarvení nástupišť.

Na 1. nástupišti se toho tolik neudálo. Kromě vybetonování výtahové šachty a vybetonování římsy 1. nástupiště, došlo od minula pouze k osazení nového zábradlí na přístupové cesty na 1. nástupiště, a to ve shodné barvě jako je barva nového 4. nástupiště.

Ve fotogalerii jsou vidět jednotlivé fáze výstavby během zhruba posledního měsíce. Pro zajímavost přidávám pár obrázků z poříčanského přednádraží, kde na parkovišti vedle osobních aut zaparkovalo i železniční vozidlo.

Fotogalerie: Poříčany 19.10. – 18.11.2017
Poříčany 19.10. - 18.11.2017

 

ODKAZ
V Poříčanech se cestující dočkají nových nástupišť a příchodů na nádraží

 

Upozorni mě
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře