Na pražském Smíchovském nádraží začaly demoliční práce (video)

Demolice skladiště, Praha-Smíchov severní nástupiště | Autor: BlanCamCZ

V železniční stanici Praha-Smíchov s příchodem nového roku započaly demoliční práce. První přišlo na řadu staré skladiště z hrázděného zdiva na severním nástupišti. Ostatní budovy, včetně patrového „tesco“, ve kterém je sídlo dvou odvětví SŽDC Praha-západ, budou zbourány v průběhu následujících asi dvou let.

Na Smíchově 5. ledna 2018 pořídila BlanCamCZ další ze svých profesionálně natočených dokumentů a kromě titulků k videu přidala následující komentář:

V první polovině ledna na smíchovském severním nástupišti proběhla (pro mě neočekávaná) první etapa demolic, které jsou předzvěstí blížícího se zániku bývalého železničního areálu, který je ohraničen ulicemi Nádražní, Za Ženskými domovy, Radlická a Dobříšská. Developer zde chystá vznik nové městské čtvrti „Smíchov City“, která zcela změní současnou tvář Smíchova a smyje další zbylé stopy jeho bohaté industriální historie. V následujících letech má postupně zmizet bývalé nákladové nádraží Na Knížecí i celé severní nástupiště včetně kolejiště. Trať 122 z Pražského Semmeringu by pak měla být připojena do osobní stanice Praha-Smíchov, která by také měla v příštích letech projít rekonstrukcí.

V tomto videu jsem se snažila zachytit celkovou atmosféru severního nástupiště a jeho blízkého okolí, aby zůstalo alespoň takto zachováno milovníkům staré železnice, ale i těm, kdo jej už nezažijí.

 

ODKAZ
Centrum údržby Praha Jih, Vjezd - stav prací k 3.4.2024
Upozorni mě
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře