Na stavbě v Poříčanech je zimní přestávka

Poříčany | Autor: Karel Havránek, koridory.cz

Zatímco během podzimu běžely práce v Poříčanech převážně na rekonstrukci 4. nástupiště horečným tempem, na konci prosince pak práce ustaly. Během prvních měsíců nového roku 2018 se tak v Poříčanech nic nezměnilo. Každopádně, pro zajímavost zde dávám několik málo fotografií z aktuálního stavu. Ten představuje téměř dokončené 4. nástupiště, které bylo zpřístupněno cestujícím, i když zatím bez bezbariérových přístupů. Ani výtahy, ač jsou technologie instalovány, zatím nejsou v provozu. Přístup tak probíhá přes podchod, odkud zmizely obklady a podlahy. Na nástupišti je již instalován částečně nový mobiliář, na opraveném 1. nástupišti pak byly instalovány nové stojany na kola. Zde snad malá výtka – starý stojan na kola byl krytý, nové stojany pak nechávají odstavená kola všem povětrnostním vlivům. Trošku krok zpět, zdá se mi. Rovněž tak přechod nové dlažby a staré dlažby na 1. nástupišti působí dost rozpačitým dojmem a to na všech místech, kde k němu dochází.

Na čtvrtém nástupišti jsou vidět ještě nedodělky, které snad s pokračováním stavby zmizí. Rovněž není instalován infromační systém pro cestující, ale to vše by mělo být instalováno s dokončením stavby v průběhu roku 2018.

4. nástupiště slouží od konce prosince cestujícím, a další práce by se snad měly rozeběhnout v březnu, mimo jiné i obložením výtahových šachet a pokračováním rekonstrukcí nástupišť. Na řadě by mělo být nástupiště č. 3.

 

Upozorni mě
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře