Sudoměřice – Votice: ÚOHS zamítl žádost Strabagu o pozastavení tendru

Špičkový design nových zastávek (zdroj: SŽDC/SUDOP).

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) prostřednictvím svého tiskového mluvčího Martina Švandy oznámil, že ÚOHS zamítl žádost o předběžné opatření na pozastavení zakázky modernizace trati mezi Sudoměřicemi u Tábora a Voticemi.

Stížnost k antimonopolnímu úřadu podal neúspěšný kandidát z výběrového řízení, firma Strabag Rail,  která ve sdružení spolu s firmami Eurovia a Subterra skončila druhá za vítěznou firmou OHL ŽS.

Nicméně ještě není definitivně rozhodnuto, neboť běží šedesátidenní blokační lhůta od zahájení správního řízení, po kterou musí antimonopolní úřad definitivně rozhodnout. Tato blokační lhůta skončí v půli března. Pokud během doby jejího trvání ÚOHS nerozhodne, může před jejím uplynutím teoreticky ještě nařídit předběžné opatření. Po tuto dobu nemůže zadavatel zakázky, Správa železniční dopravní cesty (SŽDC s.o.), podepsat smlouvu o dílo s vítězem tendru.

Výluky, plánované na březen jsou proto zrušeny.

V dubnu se pak má realizovat provizorní prodloužení nástupiště u výpravní budovy v železniční stanici Chotoviny (2.staniční kolej). Důvodem prodloužení je plánované zastavování R kvůli přestupům do/z NAD v době konání výluk při stavbě „Modernizace trati Sudoměřice – Votice“.

Stav příprav ostatních staveb čtvrtého koridoru (únor 2018):

  • Ševětín – Dynín –  běží zadávací řízení; pokud nikdo nepodá námitky, v březnu by mohlo dojít k předání staveniště.
  • Soběslav – Doubí – pokračují výkupy pozemků.
  • Hostivař(mimo) – Hlavní (mimo)zadávací řízení řeší znovu na podnět neúspěšné Eurovie ÚOHS, předběžným opatřením je zakázán podpis smlouvy o dílo.

Zdroje: ČTK, ÚOHS, SŽDC

ODKAZ
Duch místa železničního - Čtyřkoly
Upozorni mě
Upozornit na
guest
1 Komentář
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře
sladlu
sladlu
25.2.2018 12:29

Doby dojezdů:
Praha – Č.Budějovice
Praha – Tábor
Tábor – Č.Budějovice
atd

http://slideplayer.cz/slide/3290239/
list/slide č.10