Vyšla kniha o historii železnice Českobudějovicka

Zvláštní, že ač tenhle web svou původní myšlenku „fanoušci fanouškům“ nikdy neopustil, přispěvovatelů, kteří by zdarma a ve svém volném čase něco o železnici pro druhé napsali nikdy nebylo nazbyt a dnes spíše schází. O to smutnější pak je, že jeden z nich se ani nezmínil, že je spoluautorem nedávno vydané knihy o historii železnice na Českobudějovicku, což jsme zjistili až nyní. Dodatečně tedy gratulujeme k dobrému počinu, knize přejeme úspěch, vyprodání nákladu a odpouštíme dotyčnému to opomenutí.

Titulní strana nové knihy o historii železnice na českobudějovicku (zdroj: Vydavatelství Milan Binder).

Ona nedávno vydaná kniha se jmenuje „Železnice Českobudějovicka od počátku po současnost“ a jejími autory jsou Milan Binder, Jiří Kafka a Jan Viktora.

Milan Binder je známý českobudějovický fotograf, autor knih a nakladatel, Jiří Kafka ředitel českobudějovického Regionálního obchodního centra Českých drah a Jan Viktora se celý život zabývá historií železnice v okolí Českých Budějovic. Lepší trojici autorů nebylo nové knize do vínku možné přát.

Kniha v průřezu zachycuje všechna důležitá období na českobudějovické železnici a v blízkém okolí. Připomene nám těžké začátky výstavby železničních tratí, popíše historii všech tří železničních nádraží na území města České Budějovice. Připomene válečná i poválečná léta, dobu normalizace a po listopadu 1989.

Část knihy zachycuje i období historie stavby železnice na Lipensku, a zvláště její jedinečnosti při zahájení elektrického provozu. Připomene i dobu ve výtopně, depu, či SOKV. Zmapovává i zajímavé osobní vlaky, které projely českobudějovickým nádražím.

Na 200 stranách tak čtenáři najdou více než 400 obrázků z historie i současnosti českobudějovické železnice.

Cena knihy se pohybuje od 530 do doporučených 590 korun.

Rozhovor s Milanem Binderem si pak lze přečíst v českobudějovickém deníku.

ODKAZ
Počátky železnice v Českých Budějovicích (1.část)
ODKAZ
Přestavba českobudějovického železničního uzlu v letech 1904 – 1908

 


 

Upozorni mě
Upozornit na
guest
1 Komentář
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře
mirekk
Admin
23.11.2018 06:28

Díky za upozornění na zajímavý titul, před chvílí jsem si knihu objednal