Optimalizace úseku Senohraby-Odb.Mirošovice I

22. září 2008 byla aktivována Odbočka Mirošovice. Je zřízena na poloviční cestě mezi žst. Senohraby a Strančice. Tímto okamžikem mohla započít optimalizace 1.traťové koleje Senohraby – Odb.Mirošovice.

D1 je uzavřena v jednom směruDosavadní postup prací je asi nejlépe si prohlédnout ve fotogalerii. Jsou dvě: první byla pořízena 8.10. a druhá 6.11.2008.

Alespoň krátce: v rámci stavby dochází ke kompletní rekonstrukci 1.traťové koleje. Je rekonstruován spodek i svršek kolejiště, trakční vedení. Jsou sanovány mostní objekty – mosty, propustky, podjezdy. Z těchto objektů je zde nejvíce vidět rekonstrukce mostu přes silnici Mirošovice – Mnichovice a velice náročná rekonstrukce mostu přes dálnici D1. Dálnici je nutno pod místem stavby vždy v jednom směru dlouhodobě uzavřít.

Vložením Odbočky Mirošovice je zmírněn dopad výluky traťové koleje na plynulost dopravy, stejně jako tomu bylo u Odbočky Bedrč mezi Benešovem a Čerčany.

Nebudu se více rozepisovat o postupu prací. Obrázek si udělejte sami ve FOTOGALERIÍCH

Ještě poznámka k fotogalerii: Na některých fotografiích je nahoře u popisku odkaz Ukázat na mapě, kliknutím na něj se dostanete na fotomapu s přesným vyznačením polohy místa

Upozorni mě
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře