Olbramovice před dokončením sudé kolejové skupiny

14.května bude v Olbramovicích dokončena rekonstrukce sudé kolejové skupiny, zprovozněna 92.staniční kolej (SK) z Votic do Olbramovic a stavbaři se přesunou do Tomic a Bystřice.

Schema kolejiště žst.Olbramovice po 14.5.2012 (-bez obvodu Votice)

V Olbramovicích jsou ve 2.SK směrem od tunelu vloženy výhybky č. 1 a 6, které budou spojovat 1.a 2.SK. V 1.SK zatím chybí navazující výhybky č. 3 a 4, budou vloženy v květnové nepřetržité výluce.
Finišuje stavba podchodu na obě nová nástupiště, stavba nástupiště mezi 2. a 4.SK, výtahů a schodišť. Staniční budova má v přízemí natřená okna po vzoru 1.patra a dostává nový nátěr fasády.
Zatím není položena větší část 6., manipulační koleje, naopak u haly OTV je položena i s odbočujícími kolejemi 8, 8a a 10.

V době mé návštěvy na 2.SK od výpravní budovy k tunelu pracovala podbíječka a na opačném konci stanice dělal finální úpravu štěrku „PUŠL“ SSP 2005 SW.

Pod lávkou s odjezdovými návěstidly směr Tomice (abych vás trochu zmátl: od poloviny května směr Bystřice, od listopadu směr Benešov) zatím není hotová rekonstrukce silnice do Božkovic, která bude sloužit i jako součást příjezdové komunikace do prostoru k Zahradnickému tunelu. Je dokončen železniční most nad touto silnicí.

Tolik ve zkratce z Olbramovic, z fotografií si uděláte lepší obrázek sami.
Tím bude téměř dokončena celá stanice, další velká změna nastane až 29.srpna, kdy bude zprovozněna 1.TK z Olbramovic, Zahradnickým tunelem a oběma Tomickými až k napojení na stávající 1.TK za Bystřicí a původní traťová kolej z Olbramovic až do Bystřice bude zrušena.
A potom na podzim, kdy bude dokončena i 2.TK . Na to si ale ještě chvíli musíme počkat.

ODKAZ
Na kole či pěšky ve stopě císařské dráhy potřetí a naposledy
Upozorni mě
Upozornit na
guest
3 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře
Koudy
29.4.2012 20:01

A aby toho matení nebylo málo, tak ve finále to bude lávka s cesťáky směr Benešov 🙂

PS: Myslel jsem, že ty chybějící poloviny kolejových spojek položí teď při té nepřetržité výluce. Nebo to se skrývá pod tím „v létě“?

mirekk
Reakce na  Koudy
29.4.2012 20:06

Ano, už jsem to opravil, termín v létě byl matoucí. Bude to v květnové nepřetržité. Děkuju za upozornění

Koudy
Reakce na  mirekk
29.4.2012 20:38

Já děkuju za potvrzení, že na tom s pamětí snad zas nejsem až tak špatně. 🙂