Optimalizace úseku Čerčany – Senohraby I.

7.března začala nepřetržitá výluka 1.traťové koleje Čerčany – Senohraby. Výluka potrvá do 5.května. Za tuto dobu bude traťová kolej optimalizovaná v rámci stavby IV.železničního koridoru. Co výluce předcházelo a jak začala, se můžete dočíst v předchozích článcích.

Já jsem se na úsek vypravil 11. a 16.dubna a pořídil jsem dvě fotogalerie.

Počátek stavby je ještě v obvodu žst. Čerčany – za zastávkou Pyšely. Zde jsou již delší dobu položeny nové výhybky a stanice se tak posunula až mezi Pyšely a Čtyřkoly. Zastávka Pyšely je tudíž součástí Čerčan. Optimalizace úseku začíná za poslední výhybkou.

Opět v předstihu byly hloubeny základy pro stožáry trakčního vedení a jejich betonáž, na některých základech byly postaveny nové stožáry. Již před započetím výluky, 29.2.2008 byla na hradle Čtyřkoly ukončena služba hradlářů a hradlo jako takové bylo zrušeno. Více se dočtete v článku.

Při mé první procházce, 11.dubna, byla vytrhaná celá původní kolej, probíhalo těžení štěrkového lože, téměř na celém úseku se hloubilo odvodnění. Na Čtyřkolech probíhala stavba protihlukové stěny a nového domku pro přejezdové zařízení, budova hradla byla zbouraná.

Několik set metrů za zastávkou je sanován skalní zářez kolem mostu do Javorníku. Více je vidět ve fotogalerii, kterou jsem pořídil z Pyšel až do Senohrab. Od Benešova až do Senohrab se válela mlha, místy byla řidší, takže jsem něco nafotil, v editoru se mi fotky podařilo jakžtakž vyčistit, ale stejně nic moc. No posuďte sami.

16.dubna jsem se na tento úsek vypravil znovu. Tentokrát nebyla mlha, ale občasné přeháňky. Zase jsem si vybral správný den. Nešel jsem z Pyšel jako minule, ale jen ze Čtyřkol.

Tady rychle roste protihluková stěna a nástupiště. Do nového štěrkového lože je položená nová kolej, pokladač jsem dohonil za strážním domkem 109, před dalším zářezem.

V zářezu pod mostem již natahují na skálu pletivo, za zářezem nad údolím také bude moc pěkná protihluková stěna. Dole v údolí jsem byl minule, na fotky se můžete podívat.

V dalším zářezu není celkem co fotit, moc se to tam nezměnilo. Na rovince k senohrabské předvěsti jsou položeny chráničky s kabely, je téměř hotové odvodnění až do Senohrab, sanovány propustky.

Těsně před Senohraby vpravo bagr hloubí rýhu pro dálkový kabel, vlevo je téměř dokončená opěrná zeď.

A opět – více je vidět ve fotogalerii z 16.4.


Fotogalerie jsou zvlášť z každého dne, obsahují  i fotografie ze Senohrab

Fotogalerie z 11.dubna 2008

Fotogalerie z 16.dubna 2008

Indexová stránka obou fotogalerií


Upozorni mě
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře