V Senohrabech začala další etapa

Vlastně nejen v Senohrabech, ale i na traťovém úseku Čerčany – Senohraby. Jak jste se mohli dočíst v předchozím článku, byla zde dnes zahájena dlouhodobá nepřetržitá výluka 1. traťové koleje a 1. a 3. staniční koleje.

Jak to proběhlo, si můžete přečíst a také mám pár fotek z kolejiště.

Celý týden byl v Senohrabech poměrně hektický, ale dnešek stál opravdu za to. Alespoň ze strany výpravčí, kterou musíme všichni pochválit za to, jak celou „šichtu“ zvládla. Slouží zde jediná výpravčí, takže víme všichni, která to je.

V 8:09 byla ukončena výluka staničního a traťového zabezpečovacího zařízení a bylo uvedeno do provozu nové traťové zabezpečovací zařízení (TZZ)AH 88. O něm jsme si již řekli dříve.

Na St.1 byly odstraněny výměnové zámky z výhybky č.6, byly vyloučeny výhybky č. 1, 3, 57. Zůstaly tedy jen výhybky č. 2, 4 a 6, do vlakových cest je použitelná jen výhybka č.6. Ostatní jsou trvale uzamčeny do přímého směru.

V 8:30 byla vyloučena 1.traťová kolej Čerčany – Senohraby a 1. a 3. staniční kolej v Senohrabech. Tímto okamžikem se stanice stala dvoukolejnou. Posledním vlakem, který jel po 3. staniční a 1. traťové koleji byl Os 9117. První vlak jedoucí do Čerčan již „proti správnému směru“ byl Sp 1833, který ale kvůli technickým problémům v Čerčanech ještě nejel se svítícím odjezdovým návěstidlem a funkčním AH. Až Os 9119 v 9:40 byl prvním vlakem, který odjel ze 4.staniční koleje (u výpravní budovy) na 2.traťovou kolej, svítilo mu odjezdové návěstidlo a došla za ním „odhláška“ automatickým hradlem.

A potom to začalo: bylo odpojováno trolejové propojení pro 1. a 3. staniční kolej, na obou stranách stanice začala přes 2. a 4. staniční kolej najíždět stavební technika, plná dopravní kancelář lidí od zúčastněných firem…

Ještě dodám, že byla snesena návěstidla „S1“ a „S3“ – odjezdová do Čerčan a „L1“ – odjezdové do Strančic. „L3“ bude využito jako odjezdové pro provizorní zabezpečovací zařízení pro novou 1.staniční kolej. Ale to až v květnu…

Do Senohrab se samozřejmě ještě podíváme někdy příště

FOTOGALERIE

Fotogalerie

Upozorni mě
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře