Do Bystřice v noci s baterkou, kočárky a kola nechte doma

Bystřice u Benešova (Autor: mirekk, www.4koridor.cz)
Mapka trasy

Když to nejde jinak, jsem nucen napsat tento příspěvek.

V Bystřici je od 20.8. do 3.9.2012 uzavřen podjezd pod tratí u nádraží. Probíhá demolice zbytku původního podjezdu a dokončování nového. V tomto termínu jsou obyvatelé nasměrováni na nádraží s tím, aby přešli přes provizorní přechod přes kolej.

A to je kámen úrazu. Je tam sice značený průchod, jste upozorněni, že procházíte stavbou. Ale přechod přes koleje by měl vypadat jinak. Žádný tam není. Prostě jen kolej. Navíc je kolej značně vyvýšená nad okolní terén, ve štěrku jsou položeny dva panely, ale ty jsou ve značném spádu, takže po prachu a kamení po nich noha klouže. Mezi kolejnicemi jsou jen pražce a štěrk.
Přechází tady velké množství cyklistů i těch, kteří se na kole teprve učí jezdit. Maminky s malými dětmi a s kočárky jsou nešťastné, pokud se pobíž nenachází pomocná ruka, nemají šanci přejít.

Původní osvětlení nástupišť bylo zrušeno, nahradilo je nové. Po několika dnech přestalo fungovat. Takže v noci je přechod nemožný,  potmě průchod nejen nenajdete, ale i kdyby ano, jedině přelézt po čtyřech. I když… i tací se tady samozřejmě pohybují, jako všude jinde.

Na tyto skutečnosti jsem včera písemně upozornil příslušného stavbyvedoucího, Ing.Filipa. Dosud není zjednána náprava, ani jsem nedostal odpověď. Proto vznikl tento příspěvek.

A od středy začnou jezdit vlaky. Nebude jednoduché přejít ve dne, natož od vlaků večer a ráno, peron potmě…

Doslovný opis mailu pro Ing.Filipa:

Dobrý den,
pane Filip rád bych vás upozornil na skutečnost, že v Bystřici již několik dní nefunguje osvětlení stanice. Bylo zprovozněno nové osvětlení, které po dvou dnech přestalo svítit.
Vzhledem k tomu, že je uzavřen podjezd pod tratí je přes kolej v Bystřici  i v noci provoz nejen pěších.
S tím souvisí i další věc: není žádný přechod přes 1.kolej. Chodí tady i staří lidé, s kočárky, cyklisté.
Bylo by nanejvýš vhodné tyto závady odstranit, než si někdo přivodí úraz.

 

ODKAZ
Na kole či pěšky ve stopě císařské dráhy potřetí a naposledy

 

Upozorni mě
Upozornit na
guest
3 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře
Lubos
Lubos
27.8.2012 20:07

Nelepší řešení obrátit se na drážní inspekci a krajský a obecní úřad aby sjednali nápravu, stavbaři to sani od sebe dělat nebudou.

mirekk
Reakce na  Lubos
27.8.2012 20:15

Měli by. DÚ zatím do tohoto problému nic není, ještě je to stavba. A bystřický Úřad? …

Lubos
Lubos
Reakce na  mirekk
27.8.2012 20:55

Když se modernizovala trať Plzeň – Cheb tak se v jedné obci řešil podobný problém, stavbaři si udělali na železničním přejezdu rozsáhlé staveniště, tatry stavbařů si tam udělili dokonce z části silnice provizorní parkoviště, když čekali na odvoz vytěženého materiálu a vůbec je nezajímalo, že na té silnici je dosti provoz, žádné omezení rychlosti, žádná cedule projíždíte staveništěm prostě nic, až když se tam stala kolize, tak na zásah obecního úřadu,který dostal mnoho stížností, tak se tam objevili značky snižující rychlost a cedule pozor projíždíte staveništěm.