Preventivní kampaň Drážní inspekce

Drážní inspekce připravila před začátkem letních prázdnin preventivní kampaň zaměřenou na rizika hrozící na železnici lidem, kteří porušují zákon a ohrožují tak i svůj život nebo zdraví. V rámci kampaně vzniklo dvanáct varovných námětů, které výstižně a často i poměrně přímočaře naznačují, jak může člověk dopadnout, pokud se rozhodne např. ignorovat výstrahu na železničním přejezdu, ušetřit čas chůzí přes koleje nebo přímo po trati. Nechybí ani varování před úrazem elektrického proudu z trolejí.

Kampaň Drážní inspekce odstartovala již na přelomu května a června, kdy několik stovek základních škol v celé České republice obdrželo výtisky dětského časopisu HURÁ, v němž Drážní inspekce prostřednictvím her, křížovek a doplňovaček připomínala dětským čtenářům rizika vyplývající z nezodpovědného chování (o kampani informuje samostatný článek). Časopis doprovázela žádost, aby školy věnovaly volný čas mezi uzavřením klasifikace a rozdávání vysvědčení k poučení žáků, neboť jsou to právě oni, kdo mají v létě spoustu volného času, který si nezřídka krátí hrátkami v okolí železnice. To potvrzují i dlouhodobé statistiky nehod letních měsíců.

Drážní inspekce hodlá sérií motivů vzkázat všem lidem, aby se zamysleli nad svým chováním a přehodnotili, zda několik ušetřených minut má pro ně větší cenu než zdraví nebo dokonce život, který často, a bohužel nevědomky, riskují.

Po kliknutí na obrázek se motiv zobrazí v plném rozlišení (cca 1,3 MB). Všechny zde umístěné materiály je možné libovolně tisknout a šířit pro nekomerční účely.

ODKAZ
Na kole či pěšky ve stopě císařské dráhy II.
Upozorni mě
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře