Benešov-Odb.Bedrč – postup stavby

Aktualizace 1.7.2007   7.8.2007   24.8.2007

V pondělí 21.května začala nepřetržitá výluka 2.traťové koleje z Benešova na Odbočku Bedrč. Tato výluka potrvá do 19.července. V tomto článku se podíváme, víc fotografií než slovem, jak to v tomto úseku vypadá. Článek budeme postupně aktualizovat, tak jak budou práce pokračovat.


do 25.5.2007

1.7.2007

7.8.2007

22.8.2007


25.5.2007

Od 21. do 25.5., kdy byly pořízeny následující fotky, byla nejprve snesena vjezdová návěstidla a předvěsti Odbočky Bedrč a stanice Benešov v 2.TK, trolej od výhybky č.1 Bedrč.

Potom už práce pokračovaly rychle: od Bedrče k Benešovu byla odstraněna trolej, následovalo trhání kolejových polí (odvážena na podvozcích na montážní základnu do Bystřice). Trhání bylo dokončeno v pátek 25.5.večer v Benešově proti St.2.

Ihned po vytrhání kolejí nastupují bagry a odtěžuje se štěrk, další bagr rovná pláň na určenou nivelitu. Od Bedrče Elektrizace Železnic natahuje nové napájecí lano troleje, budují se gabionové zídky a odvodnění v zářezech mezi bývalým Hr.Tužinka a Bedrčí.

Od Benešova až po býv. Hr.Tužinka rostou protihlukové stěny. Mapka protihlukových stěn byla uveřejněna v samostatném článku.

Některé fotografie jsou doplněny kilometrickou polohou jejich pořízení, nejlépe se budete orientovat na mapce, která je součástí Fotomapy.


Popisy k fotografiím se zobrazují v bublinkách při najetí myší.

25.5.2007

Odb.Bedrč - zde začalo trhání kolejí v km 138,400 EŽ natahují nové napájecí lano troleje Vjezdové návěstidlo Odb.Bedrč v 1.koleji osiřelo
V zářezech se nejprve vybetonují základy... ...a potom vystavěny gabionové zídky. Zkuste si na tuto fotografii nasadit polarizované brýle (červený/zelený filtr) opuštěné hradlo Tužinka brzy ustoupí výstavbě a ještě jednou Tužinka pohledem z lokomotivy
Od Tužinky již sídliště Spořilov skoro nevidíme, PHS nám to nedovolí Ale nás, cestující, může potěšit, že z pohledu sídliště je ještě ošklivější. A poslední možný pohled na trať skrz PHS v km 136,200. To je u drážního domku na Spořilově Most přes Antůškovu ulici prochází rekonstrukcí. Pod ním probíhají stavební práce
Od Zemědělky už na trať není vidět, ale... ...o kousek dál PHS končí a vidíme trhání posledních desítek metrů kolejových polí A tam, co stojí ti pánové, bude trhání ukončeno
A na tuto tropickou džungli u podchodu u nemocnice si opět nasadíme polarizované brýle


1.7.2007

FotogalerieOd poslední fotoreportáže se udělalo v tomto úseku hodně práce. Gabionové zídky zdánlivě pokračují pomalu, ale bude jich opravdu dost, od zářezu za Hr.Tužinka přes celý les. V celém úseku Benešov-Bedrč je budováno odvodnění, pokládány žlaby pro kabely a do nich následně AŽD pokládá optokabel a metalické kabely zabezpečovacího zařízení.

Téměř v celém úseku je již odbagrován starý železniční spodek, navezena zemina a provedeno provápnění pláně. Na pláň je navezena štěrkodrť, a štěrk pro položení koleje. Ve čtvrtek 28.června ráno začala pokládka kolejových polí od Bedrče směrem k Benešovu.

Těsně před Benešovem je snižována nivelita koleje přibližně od vjezdových návěstidel až pod silniční nadjezd u St.2.

Na celý úsek se podívejte ve fotogalerii. Fotografie byly pořízeny mezi 27.červnem – 1.červencem 2007. Snad již naposled připomínám, fotogalerii prohlížejte v režimu celé obrazovky, uvidíte i popisky pod fotografiemi.



7.8.2007

Dnes přidám jen fotogalerii. Fotografie jsou okomentované, prohlížejte.Fotogalerie


22.8.2007

Fotografie byly pořízeny z jedoucí lokomotivy, omlouvám se za viditelné odlesky a šmouhy na čelním skle.

Fotogalerie


Upozorni mě
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře