Vykolejení osobního vlaku mezi Bystřicí a Tomicemi

Dnes asi v 7:41 hodin došlo mezi stanicemi Bystřice u Benešova a Tomice k vykolejení posledního podvozku osobního vlaku Os8257 jedoucího z Benešova u Prahy do Tábora.

Osobní vlak za jízdy mezi stanicemi v kilometru 126,580 vykolejil posledním podvozkem posledního vozu (BDs). Pravděpodobně pod vlakem došlo k lomu kolejnice a následnému vykolejení. Vlak dále pokračoval v jízdě až do žst.Tomice, kde měl na 3.staniční koleji vykřižovat s rychlíkem R634 jedoucím po 1.staniční koleji. Osobní vlak zastavil až na 3.staniční koleji v Tomicích, když praskla vzduchová hadice. Vlak s vykolejeným vagonem tudíž jel neuvěřitelných 2 330 metrů.

Na této trase poškodil uchycení kolejnic, jazyk výhybek 3 a 2, způsobil další lom kolejnice u jazyků výhybky č.3, poškodil srdcovku výhybek 3 a 2, porazil návěstidlo L3.

Vůz byl nakolejen hydraulikou drážních hasičů a zůstal v Tomicích na přeměření.

Velkým štěstím bylo, že vykolejil poslední podvozek, takže byl následně tažen a nevybočil mimo koleje tak, aby se převrátil, anebo narazil do mostu na záhlaví žst.Tomice.

Mezi Olbramovicemi  a Benešovem u Prahy byla zavedena náhradní autobusová doprava

Podle Drážní inspekce vznikla předběžná škoda na vlaku 30tisíc Kč, 50 tisíc na železničním svršku a 50 tisíc na zabezpečovacím zařízení.

Ve fotogalerii jsou fotografie pořízené bohužel až při odstraňování následků nehody

FOTOGALERIE

Upozorni mě
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Komentáře v textu příspěvku
Přečíst všechny komentáře